Tips

Kristallen programmeren

Het woord programmeren doet denken aan de wereld van computers en eigenlijk is de gedachte niet eens zo vergezocht. Een computerprogramma bestaat uit een reeks instructies, bedacht door een programmeur, die de computer vertelt wat hij moet doen. Het verschil met het programmeren van een kristal is dat u de instructies bedenkt en doorgeeft aan het kristal. Het kristal absorbeert uw energie en intentie. Het houdt dit ‘energiepatroon’ vervolgens net zolang vast tot u het opnieuw reinigt, wist en het hele proces weer opnieuw begint.

Nieuwe , net gekochte kristallen dienen altijd eerst geprogrammeerd te worden. Hier volgt een eenvoudig ritueel om u hierbij te helpen:

  • Steek een kaarsje of waxinelichtje aan en zet dit samen met de kristallen op een tafeltje. U kunt ook een wierookstokje aansteken. ga vervolgens zelf op een stoel of in meditatiepose op een kussen zitten.
  • Ga rustig zitten en bekijk de kristallen aandachtig. Adem diep in en uit en ontspan. Voel het contact van uw voeten met de aarde en houdt uw ruggengraat recht. Pak een kristal en maak een kommetje met uw handen; voel hoe het kristal zich hierin nestelt. Adem een paar keer diep in en uit en zeg dan hardop: ‘Vul jezelf met onvoorwaardelijke liefde en straal deze uit in deze ruimte.
  • U kunt de instructies af en toe variëren. Zo kunt u intenties formuleren voor vrede, bescherming, spirituele groei of genezing. ook kunt u een kristal programmeren om met één bepaalde energie te werken , zoals aarding, revitalisatie, communicatie, ontplooiing, creativiteit of inspiratie. U kunt het programma op elk gewenst moment weer ongedaan maken door het kristal onder koud stromend water af te spoelen en de oefening te herhalen.

 

Gouden driehoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s