Tips

Kristallen reinigen

Kristallen reinigen

Kristallen leggen een lange weg af voordat ze bij u thuis belanden. ze worden eerste door mijnbouw gewonnen in hun land van oorsprong, verkocht aan groothandelaren en komen dan uiteindelijk bij uw kristalleverancier terecht. Tegen de tijd dat u het kristal koopt , is hij al door vele handen gegaan. Het is dan ook verstandig om uw nieuwe kristallen voor het eerste gebruik te zuiveren. Maar kristallen die u al langer in huis hebt, dienen ook regelmatig gereinigd te worden om ze te ontdoen van bepaalde energieën die niet bij het kristal horen.

Waterreiniging

Een eenvoudige methode is om kristallen onder koud stromend water te houden; vooral wanneer u ze net gekocht hebt. Het water maakt het oppervlak schoon en laat de oude energie wegstromen. Dep ze vervolgens droog en leg ze op een zachte doek, voordat u ze gaat programmeren.

Aarde-reiniging

Deze methode werkt het best voor beschermende kristallen, zoals rookkwarts, zwarte toermalijn of obsidiaan. Begraaf het kristal af en toe in de aarde en laat het daar een nacht liggen : de aarde neutraliseert alle negatieve energieën die het heeft geabsorbeerd. Graaf het de volgende ochtend weer op, spoel het af onder stromend water en dep het droog.

Maanlicht reiniging

Gebruik het zachte licht van de volle maan om uw kristallen te reinigen, vooral als u ze gebruikt om hun helende eigenschappen. Leg ze in eventueel in een kom gevuld met mineraalwater en zet ze een nacht buiten neer. Droog mag ook . Spoel ze de volgende dag af onder koud stromend water en dep ze droog.

Rook reiniging

Kristallen door geurige rook halen om ze te zuiveren , wordt ook wel smudging genoemd. Dit neutraliseert en wist ook alle -eventueel aanwezige- negatieve energie . Het beste doet u dit met een smudge stick die u hier kan aankopen via de webshop. U kan hier ook wierook van salie voor gebruiken of palo-santo sticks. Steek het stokje aan en haal uw kristallen langzaam door de reinigende rook.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s