Blog

Kristallen

Kristallen zijn mineralen die gesmolten zijn en vervolgens samengesmolten zijn bij ongelooflijk hoge temperaturen binnen in de aarde. Na talloze cycli van verhitting en koeling vinden hier chemische reacties plaats en vormen zich prachtige minerale structuren. Kristallen zijn te vinden in grotten of scheuren die zich diep in de de aardkorst bevinden , tot ze gevonden worden. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat elk kristal dat u oppakt er miljoenen jaren heeft over gedaan om zich te vormen.

amethistDe aantrekking van kristallen

Er zijn verschillende redenen waarom kristallen de aandacht trekken. Het zijn mooie natuurlijke voorwerpen die het licht in verschillende kleuren weerkaatsen. Er is iets wat ervoor zorgt dat u ze wilt aanraken, op wilt pakken, vast wilt houden…

Als healer weet ik dat u zich zal aangetrokken voelen tot die kristallen die goed voor je zijn. 

Er zal altijd een steen zijn die u ‘roept’. Al is het in het echte leven of via het scherm. Reacties op kristallen zijn meestal puur instinctief. Er zijn geen regels : volg eenvoudigweg uw instinct , vertrouw op uw intuïtie en de meest heilzame kristallen zullen hun weg naar uw collectie vinden. Kristallen zullen altijd een unieke dimensie toevoegen aan uw leven.

                                                Kristallen uitzoeken

Er zijn verschillende manieren en redenen om een kristal uit te kiezen. Hier volgen een aantal voorbeelden:

  • Intuïtie: Dit is de gebruikelijkste manier om een kristal te kiezen: het voelt goed. Wanneer u verschillende stukken van eenzelfde kristal bekijkt , zal er altijd eentje zijn die uw aandacht trekt. Dit is een zuiver individuele reactie die onder meer beïnvloed wordt  door de vorm, kleur of de energie die het kristal uitstraalt.
  • Kleur: Kristallen hebben de prachtigste kleuren en dit kan een belangrijke factor zijn bij uw keuze. Zo hebben heldere kristallen een heldere en zuivere energie, roze kristallen dragen de energie van onvoorwaardelijke liefde en aldus een zachte energie, paarse kristallen hebben een expansieve en spirituele energie, blauwe kristallen hebben een koele en kalmerende energie, groene kristallen hebben een harmoniserende en evenwichtige energie, gele of goude kristallen hebben een vitaliserende en levendige energie, oranje of rode kristallen hebben een verwarmende en aardende energie en donkerbruine en zwarte hebben een beschermende energie.
  • Eigenschappen: Hoewel kristallen geen vervanging zijn voor medische hulp, wenden veel mensen zich tot kristallen vanwege hun energetische en heilzame eigenschappen.

Wens je een bezoekje te maken aan mijn winkeltje om de kristallen zelf te voelen mag u daarvoor een afspraak maken via het contactformulier. Van harte welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s