Blog

Onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe

Onvoorwaardelijke liefde naar jezelf

 

Vergeving

We moeten ervoor kiezen het verleden los te laten en iedereen te vergeven, onszelf inclusief. Misschien weten we niet hoe we kunnen vergeven en misschien willen we dat ook niet maar alleen al het feit dat we zeggen bereid te zijn om te vergeven zet het helingproces in gang. Het is een vereiste voor onze eigen heling dat wij het verleden loslaten en iedereen vergeven.

Ik vergeef je dat je niet bent zoals ik wil dat je bent. Ik vergeef je en ik laat je los.

Deze affirmatie maakt ons vrij!

De cursus in wonderen zegt: alle ziekte komt voort uit een staat van niet vergeven en als we ziek zijn dienen we altijd om ons heen te kijken en te zien wie we kunnen vergeven.

Ik wil hieraan toevoegen dat juist diegene die je het moeilijkst kunt vergeven juist de belangrijkste persoon is voor jou om te vergeven.

Oefening:

Ga stil zitten met je ogen dicht en zeg: diegene die ik wil vergeven is…. Ik vergeef je dat….

Stel je je voor dat je die persoon vergeeft en dat deze persoon tegen je zegt: dank je, ik bevrijd je nu! Doe dit ten minste 5-10 minuten lang. Kijk in je hart naar het onrecht dat je nog steeds meedraagt en laat het los.

Als je alles hebt opgeruimd wat er nu op te ruimen valt richt dan de aandacht op jezelf en zeg: ik vergeef mezelf dat… en doe dit nog eens 5 minuten

Dit is een grote aanrader om wekelijks te doen.

Jezelf liefhebben

Als we onszelf echt liefhebben en accepteren en onszelf goedkeuren , precies zoals we zijn, gaat alles in ons leven zoals we het graag willen. Het is dan alsof er steeds kleine wonderen gebeuren. Onze gezondheid verbetert, we trekken meer geld aan, onze relaties geven ons meer voldoening en we beginnen ons te uiten op bevredigende , creatieve manieren. Het lijkt allemaal te gebeuren zonder dat we ons ervoor inspannen

Jezelf liefhebben,, goedkeuren en ruimte scheppen voor vertrouwen, waardering en acceptatie, schept orde in je gedachtewereld.

Onszelf nu goedkeuren en accepteren is de belangrijkste sleutel tot positieve veranderingen in ons leven.

Voor mij begint mezelf liefhebben met mezelf nooit of te nimmer te bekritiseren. Kritiek sluit ons juist op in het patroon te willen veranderen.

Begripvol en vriendelijk met onszelf omgaan , helpt om het patroon los te laten. Bedenk dat je jezelf al jaren bekritiseert en er niets mee bereikt hebt. Probeer jezelf goed te keuren en kijk maar eens wat er gebeurt.

Liefde betekend voor mij dat ik zoveel waardering voel dat mijn hart tot barstens toe gevuld is en overstroomt.

Oefening

Zeg de komende maand steeds tegen jezelf: ik waardeer mezelf, ik waardeer mezelf, ik waardeer mezelf… Laat het je mantra worden, iets wat je steeds tegen jezelf zegt, bijna non stop.

Als je -ik waardeer mezelf- tegen jezelf zegt brengt die uitspraak gegarandeerd alles naar boven wat hiermee in tegenspraak is  en dat begraven lag in je onderbewustzijn.

Komen er gedachten op van weerstand laat ze gewoon zijn, geef er geen aandacht aan want je weet ondertussen al wel waar je je aandacht naar richt groeit.

In de praktijk

Denk gedachten die je blij maken. Die dingen waardoor je je goed voelt. Ga om met mensen bij wie je je goed voelt. Eet dingen die goed zijn voor je gedachten. Doe alles in een tempo waarbij je je goed voelt. En wees zacht en liefdevol voor jezelf wanneer dit je niet lukt.

 

Geluk

Er zijn eigenlijk twee soorten van geluk: de eerste vorm is het positieve gevoel dat we hebben als bepaalde omstandigheden ons gelukkig maken. Eigenlijk zijn we dan afhankelijk van de dingen die buiten onszelf gebeuren. Als ik die job krijg zal ik gelukkig zijn, als ik die auto koop zal ik gelukkige zijn,  als ik dit of dat bereik zal ik gelukkig zijn, als je werkt en uitkijkt naar je vakantie binnen drie maanden. Nog drie maanden en dan zal ik gelukkig zijn. Je kan gelukkig zijn op elk moment als je er voor kiest. Maar het begint in jezelf. Geluk is voor iedereen beschikbaar op deze planeet!

Als we geboren worden geraken we stelselmatig gefascineerd door de buitenwereld en dit neemt je over. Je zieltje kende dat niet. En we leren na een tijd afhankelijk te zijn van de buitenwereld om gelukkig te zijn. Het hele pad van ascensie neemt je mee terug naar binnen en de toegangspoort is via je hart. Zo kom je uiteindelijk bij een soort weten, een weten dat altijd al in je zat maar door het opgroeien in deze materialistische wereld ben je dat vergeten. Een weten dat alles in deze realiteit tijdelijk is, alles is tijdelijk. Dus geniet van het moment! Koester die momenten die je hebt die je geluk brengen want als je in zo’n energie zit, want alles is energie,  als je dankbaarheid voelt dan zal het universum je meer brengen om dankbaar om te zijn. Zo werkt het.

Als je kiest om ondankbaar te zijn, dat doen we allemaal soms he, dan zal het universum je meer brengen om ondankbaar voor te zijn. Dus de kracht ligt in jou, jij bent de creator van je leven!

De tweede soort is het positieve gevoel dat we hebben  als we ons verbinden met de goddellijke bron, met het universum. Dan worden we een kanaal waardoor een energie stroomt die we als mens ‘gelukzaligheid’ noemen. Dan zijn we gewoon blij en als mensen ons vragen waarom dan  kunnen we dat niet uitleggen. Dan zijn al onze lichamen in balans en afgestemd op de bron

We zijn allemaal verantwoordelijk voor hoe we ons voelen. Soms hebben we een invloed op de dingen die buiten ons gebeuren en soms niet. Maar wat er ook gebeurd in je buitenwereld, je bent zelf verantwoordelijk voor je geluksgevoel, je boosheid of wat dan ook. Als je platte band hebt is je hele dag dan om zeep of niet? Alles bepaald hoe je met zo’n situaties omgaat. Het is gebeurd, gaat het dan helpen om daarna nog slecht gezind te zijn of niet?

Dus creëer gewoon meer om gelukkig om te zijn, uit meer dankbaarheid en je zal meer krijgen om dankbaar voor te zijn. Probeer het maar eens. En dan heb ik het niet over een auto kopen he, want dat geluk is maar tijdelijk. Nee innerlijk geluk!

Stel je staat op en er komen allerlei gevoelens naar boven , je hebt een negatief gevoel. Dan is er een uitweg. Start gewoon met je gedachten te veranderen, heel simpel verander je gedachten. Denk aan iets wat je zo gelukkig gemaakt heeft. Bijvoorbeeld de geboorte van je kinderen, haal die emotie naar boven, denk aan je huisdier, denk aan een dag waarop je gelukkig was. Dus stap uit het moment van ongelukkig zijn en verander dat moment in je hoofd. Heel bewust! Gebruik affirmaties! Verander simpelweg van frequentie. Zo start je met je gemoed te veranderen. Ga van het ene onderwerp naar het andere. Iedereen kan dit doen. Het helpt je uit een negatieve spiraal te stappen.

Eigenlijk is het een vertrouwen dat alles wat gebeurd, dat dat voor een reden gebeurd, ook al begrijp je dat niet. Door je platte band heb je misschien een veel andere ergere situatie vermeden.

Vertrouwen is het tegenovergestelde van angst, vertrouwen is  liefde.

Vertrouwen in jezelf: je mag gerust je eigen pad kiezen, het is ok, is goed voor je eigen groei. Vertrouwen hebben in wat je voelt.

Vertrouwen in het universum: vertrouwen dat er voor je gezorgd word op de een of de andere manier. Vertrouwen dat alles wat er gebeurd, gebeurd voor je eigen groei en welzijn. Vertrouwen op dingen die je niet in de hand hebt.µ

Vertrouwen in de toekomst: vertrouwen/weten dat alles goed komt ook al weet je niet hoe.

Als je je zorgen loslaat en je leeft afgestemd op het universum dan voel je je gesteund, geconnecteerd en dan voel je je beter, lichter en vrijer en gelukkiger vanbinnen!

Een gelukkig mens bouwt met zijn trilling automatisch een geluksveld om zich heen. Als er iemand bijkomt wie ook gelukkig is wordt dit geluksveld nog groter en sterker.

Wat ook belangrijk is om weten is hoe het universum werkt: je krijgt je levenslessen voorgeschoteld en je reageert op een bepaalde manier. Als dat  niet de manier was waarop je zou moeten reageren om die levensles te leren krijg je een ander gelijkaardige situatie voorgeschoteld, opnieuw en opnieuw en opnieuw tot je het doorhebt. Tot je je les geleerd hebt. En deze lessen zijn oh zo belangrijk voor onze persoonlijke groei! Echt ook iets om dankbaar voor te zijn. Dit is waarom we bepaalde patronen hebben in ons leven, dingen die altijd terugkomen. Zo werkt het energetisch. Op den duur ga je het patroon zien en ga je het door hebben, ga je een aha moment hebben… en dan ga je anders reageren op die situatie. Zo wilt het universum ons dingen aanleren en ons voortduwen in onze ascensie, in onze groei! Niet altijd gemakkelijk op het moment, ik weet het, we krijgen allemaal onze lessen voorgeschoteld. Ook ik…

Liefde

Liefde is de grootste kracht in het universum en de bron van onze persoonlijke liefdesenergie ligt in ons hart. Leven vanuit het hart is een van de grootste kenmerken van spiritualiteit. Niet vanuit het denken maar vanuit het hart leven.

Onvoorwaardelijke liefde begint met zelfliefde. Zolang we gaan liefde voor onszelf hebben, is het moeilijk  om liefde buiten ons te vinden of liefde naar buiten te dragen. Want alles wat we in onszelf dragen , stralen we met onze trilling naar onze omgeving uit. En wat we uitstralen, verschijnt vervolgens in ons leve. Zo werken de kosmische wetten. Dus zolang we geen zelfliefde hebben, stralen we geen liefde uit en kan de liefde, die welliswaar overal ter wereld aanwezig is, niet naar ons toe komen omdat ze niet door ons ontvangen kan worden.

Hartchakra

De hartchakra is het belangrijkste energiecentrum in deze tijden. We gaan naar een vijfde dimensionaal bewustzijn. Door de hartchakra komt er meer liefde in de maatschappij en zo zijn de kenmerken van een derde dimensie niet meer aan de orde (strijd, macht…)

Verander de wereld, begin bij jezelf!

De hartchakra is de brug om het menselijke met het spirituele te verbinden zodat je 1 geheel krijgt.

Met een goed  functionerende hartchakra ben je in evenwicht/ harmonie met jezelf en met iedereen om je heen.

Aanvaarden is de strijd loslaten en kiezen voor liefde

Zorg hiervoor dat er liefde is, medeleven, mededogen, genegenheid en geborgenheid en in eerste plaats voor jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s